Praat jij positief of negatief tegen je genen?

Praat jij positief of negatief tegen je genen?

Voeding bevat chemische informatie die direct met je genen communiceert. Zo beïnvloedt voeding elke cel van je lichaam door de boodschap die het bij zich draagt. Je kunt deze boodschap zien als een soort streepjescode die uniek is voor elke vorm van natuurlijke voeding die we kennen. Wanneer deze streepjescode via je darmen wordt opgenomen en via je bloed bij de cellen van je lichaam terechtkomt, wordt de code geïnterpreteerd in de vorm van een opdracht. Op deze manier beïnvloedt voeding de expressie van je genen en de bijbehorende eigenschappen. Zo kan de streepjescode van een broccoli er bijvoorbeeld voor zorgen dat je bloeddruk daalt en immuunsysteem actiever wordt. De code van vette vis zorgt bijvoorbeeld voor een gladde huid en soepele gewrichten. Op deze manier communiceert je omgeving met het binnenste van je lichaam, via de chemische taal verborgen in je voeding.

De kracht van dit principe staat aan de basis van onze werkwijze bij Ikihealth. In de onderstaande video vind je een uitgebreidere uitleg over de werking van chemische informatie in onze voeding.

Veel kijk plezier!

Lars

Over de schrijver
Als Health Guide bij IkiHealth is het mijn doel je kennis te laten maken met de kracht van jouw eigen lichaam. Dit immens complexe systeem is gemaakt om de grootste vormen van stress te doorstaan en er hierna ook nog eens sterker uit te komen. Sluit jij je aan bij onze reis op weg naar een geoptimaliseerde leefstijl en duurzame gezondheid?
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down