Herstel jij sneller, dan je jezelf beschadigt?
03 december 2020 

Herstel jij sneller, dan je jezelf beschadigt?

De natuur is regeneratief, maar wij ook. Regeneratie is het verschijnsel in de biologie waarbij beschadigde delen (organismen) worden hersteld.

Meest zichtbare voorbeeld is een beschadiging van je huid. Dat wordt direct weer gerepareerd.

Zonder dat we het doorhebben, worden onze cellen constant vernieuwd.

Wanneer je een plant of boom kapot maakt, zal het uiteindelijk weer terug groeien. Wanneer een boom omvalt, geeft het hetzelfde jaar nog leven aan 4000 soorten organismen, tenminste als de boom blijft liggen.

Een gezonde natuur geeft zuurstof, drinkwater en eten, oftewel leven.

Een gezond lichaam geeft energie, geluk en vitaliteit, oftewel leven. We zijn onderdeel van het zelfde ecosysteem.

Herstel, vernieuwing, regeneratie of hoe je het ook wilt noemen, gaat met een bepaalde snelheid. Als de snelheid van herstel langzamer is, dan de snelheid van beschadiging, dan heb je het recept voor problemen en uiteindelijk dood.

Je ziet dat bijv. bij planten, dieren, bomen of de bodem. Onze bodem herstelt nauwelijks van de hoeveelheid dodende chemicaliën. Als gevolg zien we dat ons eten 75% minder voedingsstoffen heeft, dat ons drinkwater is vervuild en dat de aarde aan het verwoestijnen is.

Wij als mens zijn in de val van chemie gevallen. Goedkoop, snel, veel en makkelijk zijn het fundament van onze levensstijl geworden. Dankzij chemie kunnen we aan deze vraag voldoen.

Meer chemie in eten, drinken, lucht, cosmetica, spullen en huishoudens. De hoeveelheid chemie in ons lichaam verstoren veel innerlijke systemen en processen.

Dit proberen we nu op te lossen met chemische medicijnen en spuiten. Deze zogenoemde ‘medicijnen’ hebben geen specificiteit zoals het lichaam dat heeft. Zo’n medicijn beïnvloedt daardoor meer processen, dan alleen de reden van het nemen van de pil of spuit. Als een losse flodder en hoop van zegen.

Daardoor heeft het ook een hele waslijst aan bijwerkingen, die niemand leest. Hoe meer chemie, hoe meer verstoringen, hoe sneller beschadigingen. Het laatste onderzoek wat ik heb gelezen zei: een hedendaagse 14 jarige, heeft het zelfde herstel snelheid van een 75 jarige van 100 jaar geleden.

Als je sneller beschadigt, dan kan herstellen, is het kwestie van tijd voordat je in de vicieuze cirkel (en verdienmodel) van de chemie valt.

Bij dieren zien we dit ook. Als we ze sneller dood maken, dan dat ze kunnen reproduceren, dan sterven ze uit. Er sterven dagelijks diersoorten uit, door ons toedoen.

Je kan twee dingen doen;

Minder snel beschadigen of beter herstellen. (Tip; of beide)

Minder snel beschadigen door drastisch minderen van chemie (en stress). Dus minder chemische etenswaren, minder chemische lucht (stad), minder vervuild drinken, maar de makkelijkste: minder chemicaliën door cosmetica, huishoud producten en onnodige chemische pillen.

Beter herstellen is afhankelijk van interne processen, zoals je vermogen om te ontgiften, je methylerings vermogen en opbouw vermogen.

Dit is afhankelijk van: je raadt het al: producten uit de natuur. Je lever, darmen, gluthation etc. zijn afhankelijk van bouwstoffen die uit natuurlijke voeding komt.

Je ziet de natuur herstellen, zodra de mens zich er niet meer mee bemoeit. Of de mens zal herstellen door simpelweg je zelf uit de weg te gaan, weet ik niet. Wat wel zal helpen is het uit de weg gaan van de woorden: goedkoop, makkelijk, snel en veel.

Ook is het belangrijk om te begrijpen dat de overheid en bedrijven een financiële instelling hebben, waar winst boven aan staat. Niet per definitie jouw gezondheid of regeneratie.

We moeten onszelf bevrijden van de chemische mindset, alles wat we nodig hebben is er al. Hoe meer chemie, hoe meer verstoringen, hoe moeilijker het wordt om verstoringen bij de oorzaak op te lossen. Gevolg? Meer chemie, meer ziekenhuis bezoekjes en het beëindigen van de evolutie. Kustmatige Intelligentie staat in de startblokken om onze rol over te nemen.

Collectieve gezondheid komt van wat we al miljoenen jaren doen; focussen op herstel en groei door een samenwerking met de natuur.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down